Frågor & Svar

Att köra på etanol, hur fungerar det?

Det första som många inte tänker på är att detta är ett flexfuelsystem. Det innebär att du blandar etanol och bensin precis hur du vill och systemet känner av detta automatiskt.

Desto mera inblandning av etanol du har i din tank desto bättre är det för miljön. Alla bilar tar emot etanol olika men generellt kan man säga att moderna bilar som inte är direktinsprutade där konverteringen inte fungerar, är klart mera kompatibel för etanol än äldre.

Äldre bilar har äldre styrsystem och mer slitna oxygensensorer och givare som då behöver mera tid för att ställa om för den högre graden av etanol som du kör på. Motorerna är lite mera slitna över lag och förbränningen något sämre.

Alla bilar tar emot konverteringen olika även om de är av samma modell.

Förbränningsmotorerna som vi nu konverterar var en gång designade för bensin och de har i grunden sett lika dana ut i 100 år. Att konvertera de med den utrustning vi säljer ger din motor de absolut bästa förutsättningar att hantera etanol som till facto är ett bränsle den från början inte var byggd för.

Ett exempel: Vi har en demobil vi kör på etanol. En 2006 VW Caddy 1,6.

Den här bilen kan jag köra på 100 % ren etanol varannan tank MEN har ibland startproblem även sommartid och inte går rent första minuten innan den blir varm när den stått över natten och den har ibland till och med tjuvstannat. Problemen blir värre med kallare klimat. Så här är det med etanol, inget mera inget mindre.

Tanken rymmer 60 liter. Om jag slår i mellan 5 och 8 liter bensin i tanken när den är helt tom innan jag fyller upp resten med etanol så fungerar den perfekt.

Igen, detta är ett flexfuel system och ju mer etanol du kör på desto mindre utsläpp och desto bättre för miljön.

Om du har som målsättning att du skall köra din bil på 100 % etanol och inte kan klara av de problem som nämnts ovan så kanske du skall tänka om.

Vi kan inte garantera dig en 100 % problemfri konvertering som kommer fungera perfekt på bara etanol. Vi kan däremot garantera dig att du inte kommer hitta en bättre produkt att konvertera din bil med och på det absolut mest kostnadseffektiva sättet det bara går sänka dina utsläpp avsevärt, detta är fakta.

Finns absolut inget billigare sätt att med små pengar göra din bil så miljövänlig som möjligt.

Hur mycket kostar eFlexFuel till min bil?

 eFlexFuel kostar 6.450 kronor inklusive moms och tillbehör, exklusive frakt.
 Vi tillhandahåller alltid produkter som passar din baserat på dess tekniska information. Om du tror att du har tagit emot fel produkter, vänligen kontakta oss.

Kompatibilitet

 eFlexFuel konverteringskit är kompatibelt med de flesta bensindrivna fordon som är utrustade med flerpunktsbränsleinsprutning.
 eFlexFuel är inte kompatibelt med diesel och motorer med direktinsprutning.
 Bilen skall vara i gott skick, fullt funktionsduglig och servad på rätt sätt

Hur lång tid tar det att ändra inställningarna för bränsleblandning?

eFlexFuel läser av bränsleblandningar omgående. eFlexFuel konverteringskit för etanol innehåller en etanolsensor. Användare behöver inte göra någonting när de använder andra bränsleblandning eftersom eFlexFuels bränsleavläsare är helautomatisk.

Kan jag installera eFlexFuel på egen hand?

eFlexFuel levereras med en detaljerad installationsmanual som innehåller bilder över installationsprocessen. Om du har erfarenhet av enklare fordonsinstallationer, kan du med största sannolikhet installera eFlexFuel på egen hand.

Är det möjligt att använda vanlig bensin?

Ja. Efter installationen kan du använda vilken blandning av bensin och etanol som helst.

Måste enheten justeras?

Nej. Enheten är redo att användas direkt efter installation. Ingen efterjustering behövs.

Kommer man kunna starta i kallt väder om jag använder E85?

Ja. Vid väldigt kalla temperaturer är det lämpligt att använda en blandning av E85 och vanlig bensin (åtminstone 5-10 % med vanlig bensin) eller att använda en motorvärmare.

Är installationen av eFlexFuel konverteringssats reverisbel?

Ja. Det går att ta bort eFlexFuel konverteringssats och låta bilen återgå till precis samma skick som den var innan installationen.

Är eFlexFuel konverteringskit kompatibelt med chiptrimning?

Ja. Dock bör man kontrollera att flödesmängden till bränsleinjektorerna tillräcklig.

Kan etanol skada bilens motor?

Så vitt vi vet finns inga rapporter om motorskador orsakade på grund av användning av E85.

Kommer bränsleförbrukningen att öka med E85?

Eftersom energiinnehållet i E85 är lägre än vanlig bensin krävs mer bränsle vid varje insprutningscykel. Vanligtvis ökar förbrukningen med 10-20% men det är individuellt.